Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 средно големи пъстърви
зехтин за намазване
черен пипер
сол

За тестото:
150 г брашно бяло
50 г орехови ядки
100 г студено масло
2 с.л. студена вода 

За плънката:
3 яйца
120 мл прясно мляко -
200 г спанак, почистен от дръжките
3 стръка зелен лук 
1 ч.л. пресен розмарин, нарязан на ситно
1 с.л. зехтин 
индийско орехче
черен пипер
сол
орехови ядки за поръсване

За салатата:
микс от бейби зелени салати
чери домати
зехтин
пресен лимонов сок
сол

Сложете пъстървите в плитка тава с незалепващо покритие и ги подправете отвън и вътре със сол и черен пипер. Намажете със зехтин от всички страни и печете я загрята фурна на 200 градуса до готовност. Нарежете маслото на кубчета и смесете с брашното. Стрийте с пръсти до получаване на маслени трохи. Добавете смлените орехи и разбъркайте добре. Сипете водата и омесете бързо на топка. Завийте в кухненско фолио и оставете на хладно за 1 час.

Отстранете внимателно филетата на рибата и ги обезкостете. Накъсайте на парчета по около 2 см. Измийте добре спанака и го нарежете на едро. Нарежете зеления лук на колелца. Задушете ги за кратко в тиган с малко зехтин и подправете на вкус с прясно настъргано индийско орехче, черен пипер и сол. Разточете тестото с диаметър малко по голям от този на формата, за да има киша борд. Преместете го и притиснете добре, за да се уплътни хубаво кората. Отрежете излишното тесто. Разпределете по цялото дъно парчетата риба, добавете върху тях равномерно спанака.

Разбийте яйцата в купичка с шипка сол и млякото. Излейте сместа върху плънката. Натрошете орехови ядки отгоре. Печете киша в загрята фурна на 180 градуса за един час. Нарежете чери доматите на две и смесете със зелената салата. Подправете на вкус и поднесете с парче киш и резенче лимон.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче