Печени ябълки върху кисел от хибискус

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Beloeva Stanislavaна 13.12.2016г.

Продукти

Продукти за 10 порции:
10 зелени ябълки
1 с.л. мед
1 с.л. канела
2 с.л. чай хибискус
сокът на 2 лимона
1 с.л. настъргана лимонова кора
900 мл вода
100 мл пелин (вино)
2 пакетчета желатин

За украса:
черен сусам
листенца стевия

Начин на приготвяне

Почистваме дръжките на ябълките, издълбаваме дупчица около 1 см и разпределяме сместа от канела и мед върху всички ябълки. Печем в загрята фурна на 160 градуса около 30 минути.

През това време запарваме чая за 4 минути, разтваряме желат
ина, подправяме с пелина, лимоновия сок и кората, разпределяме в 10 купички и ги слагаме във фризер за 30 минути, за да стегне.

Сервираме охладените печени ябълки върху кисела, поръсени с черен сусам и листенца стевия.

Коментари