Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500-600 г свинско месо (без кост)
1-2 бр. моркови
7-8 бр. дребни глави кромид лук
50-60 мл балсамов оцет
20 мл олио
3-4 бр. бахар
10-12 маслини каламата
сол


Месото нарязваме на едри парчета, които леко запържваме в загрятата мазнина - директно в съда, подготвен за готвенето. Добавяме едрите парчета морков и обелените глави кромид лук. Запържваме 4-5 мин. Посоляваме и поливаме с балсамовия оцет и с 1 ч.ч.вода. Подправяме с бахар, похлупваме и задушаваме до пълното редуциране на течността. Ако месото не е готово, добавяме още малко вода. Малко преди да изключим котлона обогатяваме вкусното блюдо с маслините.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче