1 ч.ч.ориз
3 ч.ч.вода
2 дафинови листа
3 с.л. домашен доматен сос
3 с.л.маслинова паста с орехи
2 глави червен лук
1 глава стар чесън
2 моркова
50 г масло
50 мл зехтин
сол
черен пипер на вкус
1 с.л.сос Терияки
150 мл бяло вино
Охлювите се оставят за една нощ под капак, за да се изчистят.На другия ден се измиват в две три води. Варят се, докато водата заври. Сменя се с нова вода и пак се оставят да се варят до готовност.
Оризът варим в съотношение 1:3 ориз и вода. Варим го с дафиновите листа, малко сол и една лъжица зехтин. Разделя се на три части.
Едната се смесва с предварително приготвената маслинова паста, следващата част се смесва с доматения сос, третата част от ориза се оставя бяла, само с подправки по ваш вкус.
Задушаваме лука с морковите в зехтина, накрая добавяме маслото, чесъна и охлювите. Наливаме виното и покриваме тигана. Намаляваме и оставяме, докато остане на мазнина. Сервираме с лъжица сос Терияки.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО