4 големи ябълки (около 800 г)
4 с.л. захар
125 г краве масло
100 г натрошени орехи
100 г стафиди
Стафидите се накисват в ром. Ябълките се настъргват на едро ренде и се слагат в сух тиган. Прибавя се канелата и се задушава за десетина минути. Прибавят се захарта, изцедените стафиди и орехите. Задушава се още 5 минути. Изчаква се сместа да изстине напълно.
Вземат се две кори, горната се намазва с разтопено масло. В долния край на по-тясната част на листа се слага от плънката и се навива на руло. Поставя се в намазнена тава. По същия начин се оформят рула от останалите кори и ябълковата смес до изчерпване на количествата. Накрая всяко руло се намазва с малко разтопено масло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златиста коричка. След като изстине, се поръсва с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО