Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блатовете:

4 големи яйца
4 с.л. захар
5 с.л.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
ванилия

За желирания слой:

300 мл пенливо вино 
200 г ягоди
15 г желатин
4 с.л. захар

За крема:

200 мл течна сметана 
200 г заквасена сметана
350 мл прясно мляко
1 крем "Оле" на "Д-р Йоткер"
10 г желатин
2-3 с.л. пудра захар (ако сметаната не е подсладена)
300 г ягоди за декорация

За блатовете: Разбийте поотделно белтъците и жълтъците с по 2 с.л. от захарта, внимателно ги смесете и добавете брашното, бакпулвера и ванилията. Изсипете върху хартия за печене и опечете на 160 градуса за около 20 мин. два кръгли блата или един правоъгълен, който след като изстине, може да разрежете.

За желирания слой: Накиснете желатина с около 30 мл вода и го оставете да набъбне. Добавете шампанското и захарта и затоплете сместа, докато захарта и желатинът се разтворят добре, но без да завира. Покрийте кръгла форма с размерите на блатовете или по-малка с прозрачно фолио, запълнете дъното с нарязани ягоди и налейте шампанското. Оставете в хладилника да стегне добре.

За крема: Накиснете желатина с около 50 мл вода и го оставете да набъбне. Разбийте един крем "Оле" със студеното мляко, разбийте и течната сметана, добавете захарта. Смесете крема и сметаните, затоплете на водна баня желатина и внимателно го прибавете към сместа.

Сглобяване на тортата: Поставете първия блат, ако желаете може леко да го сиропирате с  2-3 ч.л. прясно мляко, сложете желето от ягоди и шампанско. Сложете ринг за торта и по желание може да наредите по края половинки ягоди. Изсипете половината от крема, сложете втория блат и другата половина от крема. Декорирайте по желание с ягоди и ядливи цветя.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче