Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
400 г бутер тесто
1 жълтък
20 г филирани бадеми
1 с.л. пудра захар за поръсване
150 г пресни малини
листа прясна мента

За крема:

30 г меко масло
60 г пудра захар
250 г крем сирене маскарпоне
1/2 ч.л. или 2 прахчета екстракт от ванилия


Размразете бутер тестото на стайна температура за около 30 минути или го оставете в хладилника за една нощ. Пригответе крема, като разбиете маслото с пудрата захар до пухкава бяла консистенция. Постепенно добавете крем сиренето, като не преставате да разбивате, докато получите гладък крем. Покрийте го със свежо фолио и съхранете на хладно.

Загрейте предварително фурната до 220 градуса или 200 градуса с вентилатор и покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене. Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност го разделете с нож на две равни части. Изрежете от всяка кръг, голям, колкото ви позволява размера на тестото. Помагайте си с подходяща чиния. С тънкостенна чаша изрежете центъра, за да се получи нещо като голяма поничка.

Намажете с половината от разбития жълтък единия бутер ринг и го похлупете с другия, като притискате по краищата на тестото, за да не се отделят при печене. Намажете отново с разбито яйце и поръсете с филираните бадеми. Печете до златисто кафяво. Оставете да се охлади напълно върху решетка и го разрежете с остър нож надлъжно през средата.

Сложете крема в пош с накрайник и шприцовайте върху долната половина от разрязания бутер ринг. Гарнирайте с пресните малини и похлупете с горната половина. Преди поднасяне поръсете с пудра захар и украсете с листенца мента.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче