Типов хляб

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
90 минути
от: Диди Миланована 10.07.2016г.

Продукти

600 г типово брашно
200 мл хладка вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
3 с.л. разтопено масло
зехтин

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се стрива с пръсти до получаване на трохи. Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена със зехтин тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.

Оформяме, намазваме с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Коментари