1 кубче мая,
4 с. л. захар,
1 с. л. сол,
3 яйца,
1 с. л. оцет,
1 с. л. олио,
400-500 мл. прясно мляко.
Оформянето на тази плетеница става, като тестото се разделя на 5 (примерно) равни части и всяка се разточва на кора с големината на тавата, в която ще се пече. Като се редят в тавата, всяка се намазва с олио. Накрая се режат на 4, след което всяка четвъртинка на още две. Всяка от тези две на 3 и от тях се плете плитка. :) В случая избрах една от двете четвъртини да я направя с прорез през средата, като краищата й обърнах веднъж през него.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност