Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 тиквички
2 картофа
1 домат
2 стръка зелен лук
250 г кашкавал по избор
450 г сирене Рикота
7 яйца
5 с. л.зехтин
5 с. л.брашно
1/2  ч.л.бакпулвер
сушен копър
сол
черен пипер
червен пипер

Картофите се сваряват и се нарязват на филийки. Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета, посоляват се на вкус. Яйцата се разбиват с миксер, прибавят се олиото, брашното с бакпулвера, рикота сиренето, зеленият лук и подправките и се разбърква добре до хомогенна смес.

Започва се редене блатовете на ''тортата'' в тавичка за печене. Хубаво е да се използва тортен ринг. На дъното на тортения ринг, предварително намаслен и набрашнен, се подреждат картофените кръгчета, едно до друго, за да образуват първия ''блат''. Поръсва се след това с настъргания кашкавал и се сипва от хомогенната готова смес, която изпълнява ролята на ''тортен крем'' между ''блатовете''. Заглажда се с лъжица.

Следва подреждането на втори блат от тиквичките, нарязани на колелца, настърган кашкавал, подправки и отново от хомогенната смес. Процедурата се повтаря до изчерпването на тиквичките.

Получават се 6-7 ''блата''. Върху последния ред тиквички се изсипва от сместа, заглажда се с лъжица. Подрежда се нарязаният на парченца домат, поръсва се с кашкавал, подправки, напръсква се с малко зехтин и се пече за 50 минути на 190 градуса до златист цвят.

Тортата се сервира, гарнирана с рикота или кисело мляко. Вкусна е и топла, и студена.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче