Тропическа торта Павлова

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
120 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 15.01.2014г.

Продукти

За целувчения блат:
*белтъци - 6 бр.
*захар - 300 гр.
*ябълков оцет - 1 ч.л.
*царевично нишесте - 2 ч.л.
*ванилия - 2 бр.

За сметановия крем:
*сметанов крем - десерт на прах - 1 опаковка
*прясно мляко - 200 мл.
*кокосови стърготини - 2 с.л.

За украсата:
*манго - 1 бр.
*киви - 3-4 бр.
*зърна от половин нар
*настъргана лимонова кора - 1 ч.л.
*кокосови стърготини - 1 ч.л.
*пресни листа мента

Начин на приготвяне

Сипете белтъците в купа и с миксер разбирайте, докато станат плътни. Постепенно започнете да добавяте захарта, без да спирате разбиването (използвайте миксер с купа или някой, който да ви помага). Сипете оцета, нишестето и ванилията. Разбивайте до получаването на твърда пяна. Добавете останалата захар към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно на ръка.

Застелете кръгла плитка тава с хартия за печене. Сипете в средата белтъчната смес и оформете кръг, в който да се получи вдлъбнатина. Сушете основата на тортата в загрята на 120 градуса температура за 1 час и 30 мин. След това изключете фурната и оставете голямата целувка да изстине вътре.

За крема разбийте с миксер на висока степен за 4 мин. сметановия крем и млякото. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте с лопатка.
Обелете плодовете. Нарежете мангото на кубчета, а кивито на филиики. Наронете зърната от нара.

Сложете целувчения блат върху поднос за торта. Сипете във вдлъбнатината сметановия-кокосов крем. Разпределете го добре. Подредете отгоре плодовете. Поръсете с лимоновите корички и кокосовите стърготини. Украсете с листата мента.

Добре е да оформите тортата непосредствено преди сервиране, защото след престой целувчената основа попива крема и не е така хрупкава.

Коментари