Тиквен крем

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
80 минути
Аватарот: Гинecна 04.12.2011г.

Продукти

250 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
1 и 1 / 2 чаени чаши тиквено пюре
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица ванилия
1 чаена чаша захар
1 яйце
2 яйчни жълтъци

Начин на приготвяне

Затоплете млякото, сметана, ванилията и половината от захарта до бавно кипене.
Махнете от котлона и оставете да престои. Междувременно загрейте фурната до 160C.

Добавете пюрето от тиквата, подправете с канела, разбъркайте. В друга голяма купичка разбийте яйцето и жълтъците и другата половина от захарта. Добавете топлата тиквена смес към яйчената смес, като постоянно разбърквате. Прецедете сместа през сито. Изсипете крема в купички и ги поставете в тава, която поставете в предварително загрятата фурна. Налейте в тавата гореща вода. Печете на водна баня, около 35- 45 минути. Напълно охладете преди консумация.

Добави своя рецепта >>

Коментари