3 средно големи моркова
1 голям стрък праз лук
2 бр. цвекло
2 ябълки
100 г киноа
12 малки печурки
150 г бейби спанак
300 г козе сирене
50-100 мл прясно мляко
сол
пипер
лимон
зехтин
Морковът, печурката и празът се почистват и се нарязват на средно големи парчета (по ваш избор на печурките им се маха пънчето). Поръсват се със сол и пипер, и се изпичат за 20 минути на 180 градуса. Цвеклото се сварява в подсолена вода обелва се и се нарязва на тънки гръгчета. Ябълката се нарязва на тънки филийки, нарежда се върху хартия за печене и се пече на 65 градуса за 90 минути (докато стане на чипс). Киноата се сварява, изцежда се, разстила се върху тава с хартия за печене и се пече на 65 градуса за 15 минути (докато стане хрупкава). Козето сирене се натрошава в блендера, добавят се 2 с.л. зехтин и черен пипер и се смила, като малко по малко се добавя прясно мляко, докато не стане на мус. Салатата се аранжира по собствен избор. Отгоре се поръсва със зехтин и малко лимон, листата спанак се слагат отгоре и се поръсва с хрупкавата киноа. :)
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО