Необходими продукти:
- 800 г пресни картофи, разполовени
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. винен оцет
- 1 с.л. едрозърнеста или дижонска горчица
- 2 с.л. нарязан магданоз
- 2 с.л. каперси отцедени и нарязани
- 100 г див чесън, нарязан на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C.
- Разбъркайте картофите с 1 с.л. олио и обилно количество морска сол, изсипете ги в тава за печене и печете 45 минути - 1 час, като разбърквате от време на време, докато станат златисти и напълно готови.
- Извадете от фурната и прехвърлете в голяма купа. Докато са още горещи, разбъркайте с останалите съставки.
- Оставете картофите леко да се охлаят преди да ги поднесете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО