Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечени пресни картофки с див чесън

Хрупкави и апетитни

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г пресни картофи, разполовени
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 с.л. едрозърнеста или дижонска горчица
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 2 с.л. каперси отцедени и нарязани
  • 100 г див чесън, нарязан на едро

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.
  2. Разбъркайте картофите с 1 с.л. олио и обилно количество морска сол, изсипете ги в тава за печене и печете 45 минути - 1 час, като разбърквате от време на време, докато станат златисти и напълно готови.
  3. Извадете от фурната и прехвърлете в голяма купа. Докато са още горещи, разбъркайте с останалите съставки.
  4. Оставете картофите леко да се охлаят преди да ги поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица магданоз винен оцет картофи див чесън каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче