1 подправка Maggi сочно пиле
1 глава лук
4-5 ореха
дробчета
сърца
ориз
сини сливи
картофи
вино (бира)
олио
Измивате хубаво заека. След това намазвате месото с мазнина и поръсвате отвън и отвътре подправката Maggi. За да си направите плънката за зайчето, запържвате до златисто в тиган лука с малко олио. След това добавяте нарязаните на малки късове сърца и дробчета и запържвате и тях. Когато дробчетата започнат да стават карамелени на цвят, слагате измития ориз. Отново бъркате, за да може и оризът хубаво да се позлати. В края добавяте сините сливи, орехите и подправки. Оставяте за кратко сместа да се овкуси и сваляте от котлона. Трябва плънката да се охлади до комфортна за вас температура, за да напълните заека.
С конец и по-голяма игла зашивате заека и го слагате в голям гювеч или тава. Около заека разполагате нарязаните на едро картофи. Подготвеното за печене ястие заливате с виното (бирата). Слагате във фурната и печете на температура 200 градуса за около час и половина.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО