Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушени миди в бяло вино и сметана

Да отворим сезона на прясната морска храна

20’ Подготовка
10’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 900 г пресни миди
  • малко кубче масло
  • 8 стръка пресен лук, нарязани
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 250 мл бяло вино
  • 4 стръка мащерка
  • 150 мл сметана за готвене
  • 25 г магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Измийте мидите в гевгир, за да отстраните замърсяванията и песъчинките.
  2. Разтопете маслото в голяма тенджера с плътно дъно. Запържете пресния лук и чесъна на силен огън за 1 минута, преди да изсипете виното.
  3. Добавете мащерката и мидите, покрийте и гответе за 3-4 минути, или докато мидите започнат да се отварят. Добавете сметаната, подправете със сол и черен пипер, след което прибавете магданоза.
  4. Ако има неотворена мида, изхвърлете я. Останалите разпределете в купички. Залейте със соса и пресния лук в тигана.
  5. Сервирайте с хрупкав хляб, за да може да си топите от вкусния сос.

Дайте оценка:

Тагове: миди бяло вино краве масло чесън мащерка пресен лук пресен магданоз готварска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче