Необходими продукти:
- 900 г пресни миди
- малко кубче масло
- 8 стръка пресен лук, нарязани
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 250 мл бяло вино
- 4 стръка мащерка
- 150 мл сметана за готвене
- 25 г магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Измийте мидите в гевгир, за да отстраните замърсяванията и песъчинките.
- Разтопете маслото в голяма тенджера с плътно дъно. Запържете пресния лук и чесъна на силен огън за 1 минута, преди да изсипете виното.
- Добавете мащерката и мидите, покрийте и гответе за 3-4 минути, или докато мидите започнат да се отварят. Добавете сметаната, подправете със сол и черен пипер, след което прибавете магданоза.
- Ако има неотворена мида, изхвърлете я. Останалите разпределете в купички. Залейте със соса и пресния лук в тигана.
- Сервирайте с хрупкав хляб, за да може да си топите от вкусния сос.
ИЗБРАНО