600 мл бульон
500 г смляно свинско от плешка
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
2 моркова
1 с.л. сол
1 с.л. чубрица
1/2 с.л. кимион
1/2 с.л. черен пипер
4 с.л.зехтин
6-7 големи печурки
Ориза приготвяме като ризото. В загрят тиган със зехтин слагаме ориза, предварително измит и със сменена няколко пъти вода. Стане ли прозрачен, добавяме един черпак бульон и бъркаме, докато оризът поеме. Слагаме пак черпак с бульон и бъркаме. Така докато свърши бульонът и оризът е приготвен.
Смляното месо задушаваме с лука, чесъна и настърганите моркови. Овкусяваме. Гъбите режем на слайсове и запържваме на тиган. В подходяща форма сипваме от ориза 3-4 лъжици. Слагаме отгоре задушено смляно свинско и пак слагаме същото количество ориз. Отгоре нареждаме няколко слайса от гъбите. Сервираме с гъст сос по избор.
ИЗБРАНО