Необходими продукти:
- 340 г просо
- 1 л ядково мляко
- 150 г сушени плодове
- 150 г ядки
- Захар на вкус
Начин на приготвяне:
- Изплакнете просото в гевгир, след което го сложете в дълбока тенджера. В нея сипете бадемовото мляко, 350 мл вода и малко захар на вкус.
- Сложете на слаб огън и след като започне да завира, оставете да къкри на слаб огън 10-12 мин., като разбърквате често. Семенцата на просото трябва да омекнат, но да не се разкашкат.
- Сервирайте 1/3 от количеството за две порции, поръсете с част от сушените плодове и ядките и се насладете на здравословна и питателна закуска.
- Останалото количество може да приберете в хладилника, където ще се запази за 4 дни. Затоплете кашата, след като добавите допълнително бадемово мляко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО