Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Каша от просо със сушени плодове и ядки

Разнообразете сутрините си

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 340 г просо
  • 1 л ядково мляко
  • 150 г сушени плодове
  • 150 г ядки
  • Захар на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете просото в гевгир, след което го сложете в дълбока тенджера. В нея сипете бадемовото мляко, 350 мл вода и малко захар на вкус.
  2. Сложете на слаб огън и след като започне да завира, оставете да къкри на слаб огън 10-12 мин., като разбърквате често. Семенцата на просото трябва да омекнат, но да не се разкашкат.
  3. Сервирайте 1/3 от количеството за две порции, поръсете с част от сушените плодове и ядките и се насладете на здравословна и питателна закуска.
  4. Останалото количество може да приберете в хладилника, където ще се запази за 4 дни. Затоплете кашата, след като добавите допълнително бадемово мляко.

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар сушени плодове ядково мляко просо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче