Необходими продукти:
- 500 г картофи, обелени и нарязани на едро
- 2 кубчета зеленчуков бульон
- 1 кг тиквички, обелени и нарязани на едро
- Връзка зелен лук, почистена и нарязана
- 100 г зрял чедър
- Щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
- Сложете картофите в голяма тенджера и налейте вода, колкото да ги покрие. Стрийте вътре кубчетата бульон, оставете да заври, след това покрийте с капак и гответе 5 мин.
- Добавете тиквичките, поставете отново капака и варете още 5 мин. Накрая прибавете и зеления лук и гответе за същото време.
- Щом картофите омекнат, махнете тенджерата от котлона, сложете чедъра, подправете с индийско орехче, сол и черен пипер.
- С пасатор пасирайте до гладкост, а ако супата е гъста, прибавете още малко гореща вода.
- Сервирайте в купички и поръсете с допълнително чедър.
- По желание, пригответе и крутони или препечете хляб.
ИЗБРАНО