Необходими продукти:
- 200 г стъклени нудли
- Сокът от 2 лайма
- 1 супена лъжица рибен сос
- 1 супена лъжица мед, плюс 1 ч.л
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 320 г сготвено и накъсано пилешко месо
- 2 броя зряло манго, нарязано на тънки филийки
- 20 г пресен кориандър, грубо нарязан
- 2 червени люти чушки, почистени от семките и нарязани на тънко
Начин на приготвяне:
- Сложете нудълса в термоустойчива купа, залейте го с вряща вода и оставете за 15 минути, за да омекне.
- Междувременно смесете сока от лайм, рибния сос, меда и сусамовото масло в малка купа и разбийте с бъркалка.
- Отцедете и изплакнете нудълса за кратко под студена вода.
- Изсипете го в голяма купа заедно с останалите съставки. Залейте с дресинга и разбъркайте.
- Разпределете между четири чинии и сервирайте с резенчета лайм отстрани, ако желаете.
ИЗБРАНО