Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодово тирамису в чаши

Украсява се с цели ягоди и по желание се поръсва с шамфъстък преди сервиране

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
30’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 30 бр. бишкоти "Савоярди"
  • 250 г маскарпоне
  • 2 яйца
  • 1 непълна ч.ч. пудра захар
  • няколко капки есенция ром
  • 100 мл еспресо
  • 15-тина ягоди

Начин на приготвяне:

  1. Белтъците се отделят от жълтъците.
  2. Жълтъците се разбиват заедно със захарта с миксер на крем. Към тях се добавят маскарпонето, есенцията ром и предварително пасираните 10-тина ягоди. Бърка се до гладкост.
  3. С чисти и сухи бъркалки на миксера белтъците и щипка сол към тях се разбиват на твърд сняг.
  4. Добавят се на етапи към ягодовата смес и се бъркат леко с шпатула до хомогенност.
  5. Бишкотите се топят в кафе и се нареждат в чаши. Редуват се ред бишкоти, ред крем. Завършва се с крем.
  6. Тирамисуто се прибира в хладилник за 24 часа.
  7. Украсява се с цели ягоди и по желание се поръсва с шамфъстък преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди маскарпоне яйца пудра захар кафе есенция ром бишкоти Савоярди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче