за тестото:
100 гр. меко краве масло,
2 жълтъка,
100 гр. захар,
1 ч.ч. брашно,
1 п. бакпулвер,
300-400 гр. ягоди
за белтъчния сняг:
2 белтъка,
70 гр. пудра захар,
щипка сол;
Замесва се меко тесто и се разстила в намазана с масло форма (Д-20-24см). Набожда се с вилица. Запича се в загрята до 170*С фурна за 12- 15мин. Ягодите се разполовяват, ако са по-едри и се нареждат върху изпечената основа. Белтъците се разбиват на сняг със щипка сол, постепенно се добавя пудрата захар. Изсипват се върху ягодите и се заглаждат. Връщат се във фурната да се зачервят леко отгоре, без да прегарят.
Сладкишът се оставя да се охлади напълно.
(от Сладко и солено)
ИЗБРАНО