Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за тестото:
100 гр. меко краве масло,
2 жълтъка,
100 гр. захар,
1 ч.ч. брашно,
1 п. бакпулвер,
300-400 гр. ягоди

за белтъчния сняг:
2 белтъка,
70 гр. пудра захар,
щипка сол;


Замесва се меко тесто и се разстила в намазана с масло форма (Д-20-24см). Набожда се с вилица. Запича се в загрята до 170*С фурна за 12- 15мин. Ягодите се разполовяват, ако са по-едри и се нареждат върху изпечената основа. Белтъците се разбиват на сняг със щипка сол, постепенно се добавя пудрата захар. Изсипват се върху ягодите и се заглаждат. Връщат се във фурната да се зачервят леко отгоре, без да прегарят.
Сладкишът се оставя да се охлади напълно.

 (от Сладко и солено)

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди яйца бяла захар пудра захар бяло брашно бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче