Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В еърфрайър: Сочно агнешко с ароматни картофки

Улеснете готвенето по празниците

10’ Подготовка
65’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1-1.2 кг агнешки бут с кост
  • 2 скилидки чесън, нарязани по дължина на четвъртинки
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. листа от риган нарязани на едро
  • Настърганата кора и сока от 1 лимон
  • 750 г пресни картофи
  • 2 с.л. пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Извадете агнето от хладилника 30 минути преди готвене.
  2. Внимателно, с малък остър нож, направете прорези в месото и пъхнете вътре парченцата чесън. Полейте агнето с малко от олиото, след което овкусете със сол и черен пипер и поръсете с нарязания риган, като го втриете добре.
  3. Загрейте еър фрайъра до 200C. Сложете агнето в кошницата на еър фрайъра и полейте с половината лимонов сок.
  4. Оваляйте картофите с останалото олио и ги овкусете добре. Разпределете картофите около агнето.
  5. Гответе в еър фрайъра 15 минути, след което намалете температурата до 180 градуса и гответе още 45 минути, като обърнете агнешкото по средата на готвенето.
  6. Прехвърлете месото в голяма, затоплена чиния и полейте с останалия лимонов сок. Покрийте с фолио и оставете да почине за 10 минути.
  7. Междувременно поръсете картофите с настърганото сирене и лимоновата кора и ги разбъркайте добре. Гответе в еър фрайъра още 5-8 минути, докато станат хрупкави и златисти.
  8. Полейте агнешкото с отделилите се сокове, след като си е "починало". Гарнирайте с клонче риган и сервирайте с резени лимон.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън агнешко риган лимон картофи пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче