Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В духа на сезона: Запечени патладжани на фурна

Любима рецепта от традиционната ни кухня

20’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • 250 г домати
  • 100 мл олио
  • 250 г сирене
  • 3 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 800 г кисело мляко
  • 10-12 скилидки чесън
  • ½ връзка магданоз
  • Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Патладжаните се нарязват на филии, посоляват се, отцеждат се и се изпържват в сгорещената мазнина.
  2. Половината от тях се нареждат на дъното на тавичка.
  3. Върху тях се разстила настърганото сирене, смесено със ситно нарязания магданоз и черния пипер. Нареждат се след това кръгчетата от доматите и се покриват с останалите патладжани.
  4. Отгоре се изсипва останалата мазнина. Я
  5. Ястието се залива с разбитите яйца и прясното мляко и се пече в силна фурна. По желание се поръсва с кашкавал към края на печенето, за да се разтопи.
  6. Поднася се с подлученото с чесън кисело мляко.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол черен пипер олио домати магданоз яйца прясно мляко кисело мляко патладжан сирене