Необходими продукти:
- 1 кг патладжани
- 250 г домати
- 100 мл олио
- 250 г сирене
- 3 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 800 г кисело мляко
- 10-12 скилидки чесън
- ½ връзка магданоз
- Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Патладжаните се нарязват на филии, посоляват се, отцеждат се и се изпържват в сгорещената мазнина.
- Половината от тях се нареждат на дъното на тавичка.
- Върху тях се разстила настърганото сирене, смесено със ситно нарязания магданоз и черния пипер. Нареждат се след това кръгчетата от доматите и се покриват с останалите патладжани.
- Отгоре се изсипва останалата мазнина. Я
- Ястието се залива с разбитите яйца и прясното мляко и се пече в силна фурна. По желание се поръсва с кашкавал към края на печенето, за да се разтопи.
- Поднася се с подлученото с чесън кисело мляко.
ИЗБРАНО