Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Туршия от чери доматчета

Разнообразете трапезата с различни вкусове

20’ Подготовка
3’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Тъй като чери доматите не са подходящи да се замразяват, е чудесна идея да се направи туршия от тях. С тази рецепта ще може да ги консумирате до два месеца и да се наслаждавате на чудесния им вкус.

Използвайте най-хубавите чери доматчета, които откриете и не правете компромис с качеството им. След като ги мариновате, сложете ги в салати с паста или ги поднесете просто така, в компанията на сирена.

Необходими продукти:

  • 450 г чери домати
  • 3 скилидки чесън, почистени и разполовени
  • 2 стръкчета розмарин
  • 1 и 1/3 ч.ч. бял винен оцет
  • 1 ч.ч. вода
  • 1/3 ч.ч. захар
  • 2 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • ½ ч.л. лют червен пипер на люспи

Начин на приготвяне:

  1. Измийте с гореща вода и препарат за чинии, след което подсушете два 470-милилитрови буркана с винтови капачки.
  2. Измийте, подсушете и почистете от дръжките чери доматчетата. С помощта на шиш или клечка за зъби пробийте всеки домат от единия до другия му край. Така саламурата ще проникне по-лесно във вътрешността им.
  3. Разпределете доматчетата, чесъна и стръкчетата розмарин в двата буркана.
  4. В касерола със средна големина смесете оцета, водата, захарта, солта и лютия и черния пипер на зърна. Загрейте сместа, докато захарта се разтопи.
  5. Махнете маринатата от огъня и оставете да се охлади за 10 мин.
  6. Разпределете я в двата буркана, затворете ги и ги оставете да престоят два дни, преди да се насладите на невероятния вкус на тези доматчета.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер чери домати пресен розмарин оцет бяла захар лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче