Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ципура на грил с лимон и розмарин

Много лесна рецепта с вкусен краен резултат

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
4 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 средни ципури или лаврака, около 600 г всяка, изчистени от вътрешностите
  • Шепа стръкове розмарин
  • 2 лимона, 1 нарязан нарязан на тънки резени, 1 разрязан наполовина
  • 2 с.л. зехтин, плюс допълнително за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Запалете барбекюто предварително, за да стане равномерен слой средно гореща жарава. Ако имате газово барбекю или електрическа скара, настройте на средна степен. Може да използвате и грил тиган.
  2. Подправете рибните кухини със сол и черен пипер, след това напълнете с повечето стръкчета розмарин и резенчета лимон. Намажете или натрийте кожата на рибата със зехтин и овкусете добре с морска сол.
  3. Разпръснете резените лимон и стръковете розмарин директно върху скарата/тигана и сложете рибата отгоре.
  4. Гответе за 8-10 минути от всяка страна, докато кожата леко се овъгли и се появят мехури.
  5. Сложете също така и половинките лимон с разреза надолу върху скарата/тигана и ги запечете, докато върху тях се появят следи от скарата.
  6. Сервирайте рибата поръсена със зехтин и с лимоните отстрани.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин ципура пресен розмарин лимон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче