за трите блата 12 белтъка 300 гр захар 80 гр брашно 300 гр печени кестени, финно смлени 200 гр студено мляко за сиропиране на готовите блатове за крема 1 1/2 плик суха сметана 300 мл прясно мляко 4 с.л. какао 2 с.л. нутела крем 2 банана,смачкани хомогенно с вилица 1 с.л. течна ванилия за шоколадовия ганаш 100 гр черен шоколад с 70% какао на Lindt 150 гр течна сметана(Heavy Whipping Cream) 30 гр меко масло за украса 3 цели печени кестена Gold Color Mist spray на Wilton за златен цвят на кестените. 50 гр разтопен млечен шоколад Lindt за направа на листата с формичка на Wilton. 150 гр смлени орехи сладко от кайсии
*Разбиваме белтъците със захарта до побеляване. *Прибавяме брашното и печените смлени лешници . *Разбъркваме до хомогенност и печем 3 блата от така получената смес на 375 F (200 С). *Следва сглобяване на тортата-поставяме първия блат,намазваме го със затопленото сладко от кайсии,следва поставяне на част от приготвения сметанов крем,втория блат-отново сладко,крем и третия блат-намазва се само с крем и цялата торта отстрани. *Тортата престоява 2-3 часа в хладилника за да се стегне крема. *Следва заливане с охладения ,но още течен шоколадов ганаш.Той се приготвя като течната сметана се затопля и в нея на парченца се разтопява черния шоколад.Прибавя се и маслото. Бърка се до получаване на хомогенна смес. *Тортата се поставя за 20 минути в хладилника за да стегне ганаша,след което се украсява с лешниците и шоколадовите фигурки. * Отстрани се облепва със смлените орехи. Да Ви е сладко! :)
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност