Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за трите блата 12 белтъка 300 гр захар 80 гр брашно 300 гр печени кестени, финно смлени 200 гр студено мляко за сиропиране на готовите блатове за крема 1 1/2 плик суха сметана 300 мл прясно мляко 4 с.л. какао 2 с.л. нутела крем 2 банана,смачкани хомогенно с вилица 1 с.л. течна ванилия за шоколадовия ганаш 100 гр черен шоколад с 70% какао на Lindt 150 гр течна сметана(Heavy Whipping Cream) 30 гр меко масло за украса 3 цели печени кестена Gold Color Mist spray на Wilton за златен цвят на кестените. 50 гр разтопен млечен шоколад Lindt за направа на листата с формичка на Wilton. 150 гр смлени орехи сладко от кайсии

*Разбиваме белтъците със захарта до побеляване. *Прибавяме брашното и печените смлени лешници . *Разбъркваме до хомогенност и печем 3 блата от така получената смес на 375 F (200 С). *Следва сглобяване на тортата-поставяме първия блат,намазваме го със затопленото сладко от кайсии,следва поставяне на част от приготвения сметанов крем,втория блат-отново сладко,крем и третия блат-намазва се само с крем и цялата торта отстрани. *Тортата престоява 2-3 часа в хладилника за да се стегне крема. *Следва заливане с охладения ,но още течен шоколадов ганаш.Той се приготвя като течната сметана се затопля и в нея на парченца се разтопява черния шоколад.Прибавя се и маслото. Бърка се до получаване на хомогенна смес. *Тортата се поставя за 20 минути в хладилника за да стегне ганаша,след което се украсява с лешниците и шоколадовите фигурки. * Отстрани се облепва със смлените орехи. Да Ви е сладко! :)

Дайте оценка:

Тагове: банани яйца бяла захар какао бяло брашно прясно мляко течен шоколад ванилова захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче