Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта Павлова

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

6 бр.белтъци,
270 гр. пудра захар,
1 с.л. царевично нишесте,
1-2 ванилии,
300 мл сметана, плодове по избор

Белтъците се разбиват на твърд сняг. Постепенно се добавя пудрата захар - лъжичка по лъжичка - при непрекъснато разбиване, докато целувчената смес стане напълно гладка и захарта се разтвори. Добавят се царевичното нишесте, ванилията и сместа се разбива докато ги поеме.

В голяма, плоска тава се слага фолио или хартия за печене, намазнява се. Върху фолиото се маркира кръг с диаметър 24 см и в кръга се изсипва сместа - с малка шпатула центъра се оформя по-нисък от краищата и се заглажда. Пече се в предварително загрята до 120 C фурна за около час и половина. Оставя се да изстине напълно във фурната. Крайният резултат трябва да е с хрупкава коричка и мека отвътре.

Сметаната се разбива и ако не е сладка се подслажда на вкус. Тортата се намазва с разбитата сметана и се украсява обилно с нарязани плодове

Дайте оценка:

Тагове: ягоди пудра захар ванилия заквасена сметана царевично нишесте белтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче