Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта ”Нежна романтика”

От Mariana Mariana
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за 1 блат (блатовете са три):
4 яйца
120 гр. захар
30гр.масло (разтопено)
60 гр. бадемово брашно
60 гр. кокосово брашно
1 ч.л бакпулвер
1/3 ч.л. сода за хляб
130 мл. газирана вода''Perrier''
1ч.л.течна бадемова есенция

за шоколадовия крем:

500 мл пр. мляко
1 пакетче шоколадов пудинг на Д-р Откер
100 гр. масло
100 гр. млечен шоколад
2 с.л. какао
1 с.л. коняк "Chambord'' за шоколадовия ганаш
100 мг черен шоколад със 70% какао - на Wilton
140 мл течна сметана за декорация шоколадови перли (стафиди с млечен шоколад)
100 гр млечен шоколад за направата на сърцето
10 гр бял шоколад за надписа в/у сърцето
15 гр. бадемов марципан за направата на розичката червена боя на Wilton за оцветяването на розичката

*Разбиваме с миксер яйцата и захарта, и прибавяме разтопеното масло.
*Прибавяме постепенно първо бадемовото брашно (прибавили сме към него вече бакпулвера и содата за хляб), бадемовата есенция, какаовото брашно и газираната вода последна.
*Изсипваме получената смес в тавата с форма на сърце.
*Печем на 375F (200 С) до порозовяване на блата.
*Обръщаме го и го оставяме да изстива в/у пекарска хартия.
*По същия начин правим още два блата.
*Приготвяме малкото сърце, като разтопяваме млечния шоколад и го наливаме в една (по избор) от формите ''сърца'' на Wilton.
*Поставяме го в хладилника за 2 часа, след което можем да пишем в/у него.
*Използваме разтопен бял шоколад за надписа (използвала съм 1 бонбона бял шоколад, отново на Wilton.)
*Моделираме малка розичка от бадемовия марципан и оцветяваме с червена сладкарска боя. Поставяме я внимателно в/у сърцето.
*Най-добре е да си приготвим това 1-2 дни предварително.
*Шоколадовото сърце се съхранява на тайно място в хладилника :)
*В деня на поставянето му в/у тортата се налага буквите да се пооформят с добавянето на още разтопен бял шоколад.
*Следва приготвянето на шоколадовия крем, както е описано на пакетчето на пудинга. Захар 7-8 с.л или на вкус.
*Оставяме го да изстине за 30 минути.
*Маслото на стайна температура разбиваме с какаото, прибавяме разтопения шоколад и коняка и изчакваме 30 минути.
*Прибавяме към пудинга с постоянно разбъркване до хомогенизиране.
*Следва сглобяване на тортата - ред блат, ред крем.
*Тортата се намазва с шоколадовия крем и се оставя да престои 2-3 часа в хладилника.
*Приготвяме шоколадовия ганаш, изчакваме го да се охлади, но да е още течен и заливаме тортата.
Поставяме в хладилника за 1 час.
*Заглаждаме отстрани с шоколадовия крем.
*Декорираме с перлите.
*Поставяме малкото шоколадово сърце в средата.
*Хубаво е тортата да се направи един ден преди празника.
*Уникална торта с много нежни и ароматни блатове, топящи се в устата, с примес на шоколад, като никоя друга....:) Да Ви е сладко! :) Рецептата на тази торта е създадена и направена от мен за празника на влюбените.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар сладкарска сметана черен шоколад какао кокосово брашно прясно мляко бакпулвер сода млечен шоколад бял шоколад брашно коняк пудинг

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче