1кг типово (ръжено) брашно
1 с.л. морска сол
2 с.л. мед
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. сода за хляб
2 c.л. лют червен пипер
400 г сварена елда
2 шепи попарена и наситнена коприва
2 шепи наситнена мента
1 с.л. розмарин
200 мл копривена отвара
100 мл зехтин
50 г царевичен (пшеничен) грис
Смесват се сухите съставки добре, добавят се содата, угасена в оцета и мазнина, и останалите съставки. Замесва се меко тесто. След това се нарязва на 16 части, които се оформят като питки с намазнени ръце. Всяка питка се овалва в грис от двете й страни.
Нареждат се в намазана тава. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна за 25-30 минути (до зачервяване).
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО