Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 и 1/2 ч.ч. пюре от тиква
80 г шам фъстък
1 пак. бисквити с какао (220 г)
1/2 ч.л. канела (ако няма в пюрето)
1/2 ч.л. джинджифил
200 г шоколад (64% какао)
50 г какао
20 г кокосови стърготини
1 пак. шарени шоколадови пръчици
хартиени кошнички за бонбони
коктейлни клечки (по желание)



Обелва се 2 кг (примерно) тиква, покрива се с пчелен мед и канела, и се пече във фурната. Ако нямате мед, може по-нататък в рецептата да се добави канела. Тиквата може и да се свари. Когато е готова, се пасира.

Шам фъстъкът се изчиства от черупките. Натрошават се в блендер бисквитите. В дълбок съд се размесват пюрето от тиква, бисквитите и джинджифила (и канелата, ако не сте пекли тиквата с мед и канела). Оформяте бонбоните, като в средата поставяте по един шам фъстък. Размерът на бонбоните не трябва да е много голям. От посоченото количество излизат 40-45 бонбона. Оставят се в хладилника.

На водна баня се разтопява шоколадът. Половината бонбони се набождат на коктейлна клечка (може и обикновени, ако няма да ги оставяте така), и се потапят в разтопения шоколад, след това се овалват в какаото. Поставят се на стъклена дъска да стегнат в хладилник. Останалите се овалват в смес от кокос и шоколадови пръчици. След като стегнат, се поставят в хартиените кошнички. Стоят в хладилник.

Дайте оценка:

Тагове: тиква какао шамфъстък джинджифил на прах канела обикновени бисквити натурален шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче