1,5 кг. чисто телешко месо
300 гр. гъби
6 бр. моркови
7 бр. зелени чушки
330 гр. бамбук
1 глава лук
200 гр. белени фъстъци
25 мл. сос уорчестър
30 мл. соев сос
Месото се нарязва на много малки парченца и се залива със соевия сос, сос уорчестър, черният пипер и ситно нарязаният розмарин. Оставя се около час на стайна температура докато си нарежете останалите продукти. Зеленчуците се нарязват на лентички. В дълбок тиган (уок) се запържва месото. След което се пържат зеленчуците поотделно като последни са гъбите. Независимо, че бамбука е от буркан и е готов, той също се поставя в тигана за лека обработка. Старайте се зеленчуците да останат хрупкави, а не меки. Ако гъбите пуснат много вода може да сложите 1 с.л. царевично нишесте. След като всичко е преминало термична обработка се поставят в дълбок съд с капак, а накрая се добавят фъстъците. Всичко се разбърква много добре и се оставя да се задуши хубаво под капака без да се слага на огъня.
1,5 кг. чисто телешко месо
300 гр. гъби
6 бр. моркови
7 бр. зелени чушки
330 гр. бамбук
1 глава лук
200 гр. белени фъстъци
25 мл. сос уорчестър
30 мл. соев сос
Месото се нарязва на много малки парченца и се залива със соевия сос, сос уорчестър, черният пипер и ситно нарязаният розмарин. Оставя се около час на стайна температура докато си нарежете останалите продукти. Зеленчуците се нарязват на лентички. В дълбок тиган (уок) се запържва месото. След което се пържат зеленчуците поотделно като последни са гъбите. Независимо, че бамбука е от буркан и е готов, той също се поставя в тигана за лека обработка. Старайте се зеленчуците да останат хрупкави, а не меки. Ако гъбите пуснат много вода може да сложите 1 с.л. царевично нишесте. След като всичко е преминало термична обработка се поставят в дълбок съд с капак, а накрая се добавят фъстъците. Всичко се разбърква много добре и се оставя да се задуши хубаво под капака без да се слага на огъня.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност