1/2 ч.ч. теф*
2 сладки ябълки (обелени и настъргани)
2 яйца
1/2 ч.ч. едро смлени сурови бадеми
50 гр. меко масло
2 с.л. кокосови стърготини
1 ч.л. течна бадемова есенция
1 ч.л. канела
5-6 бланширани бадеми за украса
1 ч.л. топъл, течен мед за украса
*Сваряваме 1/2 ч.ч.теф с 2 ч.ч вода за 20 минути до готовност и оставяме да се охлади за 10 минути.
*Прибавяме нарендените ябълки и разбъркваме до хомогенност.
*Прибаваме яйцата, маслото, канелата, кокосовитв стърготини и бадемовата есенция и отново разбъркваме.
*С готовата смес пълним тарталетените формички.
*Печем за 20 минути на 200 С (375 F)
*Украсяваме с кокосови стърготини и мед.
*Сервират се студени. Да Ви е сладко! :)
*Теф - житно растение, което се отглежда по високите части на Етиопия и Еритрея. На вкус напомня на просо или киноа, но ситните му зрънца се готвят много по-бързо.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.