Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свински вратни пържоли със зеленчукови шишчета на скара

Неустоимо вкусна комбинация


За свинските пържоли:

  • 4 свински пържоли от врат
  • 5 с.л. зехтин
  • 1/4 ч.ч. ябълков оцет
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 2 с.л. пресен розмарин, нарязан
  • 2 с.л. прясна мащерка, нарязана
  • 2 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чили

За зеленчуковите шишчета:

  • 1 червена чушка, нарязана на едри парчета
  • 1 жълта чушка, нарязана на едри парчета
  • 1 голям морков, обелен и нарязан на едри парчета
  • 1 малка тиквичка, нарязана на едри парчета
  • 1 малка глава броколи, разделена на отделни цветчета
  • 1 малка глава карфиол, разделена на отделни цветчета
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. пресен риган, нарязан
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смесете зехтина, оцета, чесъна, розмарина, мащерката, солта, черния пипер и люспите чили.

    Снимка: iStock by Getty Images

  2. Поставете свинските пържоли в купа. Изсипете маринатата върху тях, като се уверите, че са равномерно покрити. Покрийте съда и го оставете в хладилник за поне 12 часа.
  3. Междувременно пригответе зеленчуковите шишчета. В голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, ригана, солта и черния пипер. Добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте всичко, за да се покрият равномерно със сместа от марината. Покрийте купата и я поставете в хладилник за поне 12 часа.
  4. Когато дойде време за печене, загрейте предварително грила или скарата на средно висока температура.
  5. Извадете месото от хладилника и го оставете да престои при стайна температура за около 30 мин..
  6. Междувременно нанижете зеленчуците върху метални шишчета, като редувате различнитете видове.
  7. Печете свинските пържоли за 6-8 минути от всяка страна.
  8. Изпечете зеленчуковите шишчета за 8-10 мин., като ги обръщате от време на време.
  9. Оставете месото и зеленчуците да почината за 10 мин. и ги сервирайте заедно.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер розмарин мащерка свинско чили ябълков оцет риган чушки тиквички карфиол броколи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче