Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сувлаки с пилешко

Поднесете с дзадзики и свежи зеленчуци

45’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 12 обезкостени и без кожа пилешки бутчета

За маринатата:

  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. сух джоджен
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 1 ч. л. кориандър
  • 1 ч. л. сладък червен пипер
  • ½ ч. л. смляна канела
  • кората и сокът от 1 лимон, плюс 1 лимон, нарязан на резени за сервиране
  • 4 скилидки чесън, счукани

При поднасяне:

  • Листа маруля
  • 4 големи домата, с отстранени семките, нарязани
  • 1 глава червен лук, разполовена и нарязана на ситно
  • Дзадзики
  • Плоски питки

Начин на приготвяне:

  1. Прехвърлете пилето в голяма купа и добавете съставките за марината, заедно с 1 чаена лъжичка сол и много черен пипер. Разбъркайте добре, като се уверите, че всяко бутче е добре покрито със сместа. Покрийте и охладете за поне 3 часа или до 48 часа, ако имате толкова време.
  2. Загрейте скарата на най-високата степен. Застелете тава за печене с фолио и намерете 4 метални шишчета, достатъчно дълги, за да стоят върху нея и да има малко място отдолу.
  3. Извадете пилето от хладилника и го нанижете на шишчетата както е цяло, без да го режете на парченца.
  4. Сложете пилето на горещата скара и гответе за 15-20 минути, като редовно мажете с олио и соковете от дъното на тавата, както и обръщате по средата на готвенето. След като се изпече, извадете пилешкото от фурната и оставете за 5 минути.
  5. Сервирайте месото в затоплените питки, със зелена салата, домат, червен лук, резенчета лимон и дзадзики.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер кориандър домати пилешко салата риган лимон джоджен канела кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче