Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Страхотен пай с праскови ”Павлина”

От Павлина Иванова Павлина Иванова
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
8 Порции
2 Трудност

за тестото:
250 гр брашно,
125 гр масло,
1 яйце,
2 ванилии,
50 мл вода,

за пълнежа:
3-4 праскови,
1 с.л. масло,
3 с.л. захар


Продуктите за тестото се замесват и готовото тесто се оставя да престои в хладилника за около 1 час. През това време прасковите се обелват и нарязват на полумесеци, след което се карамелизират в тиган с маслото и захарта.
Разточвате тестото и го поставяте в тавичка, като трябва да излиза малко.извън краищата на тавичката. Подреждате парченцата карамелизирани праскови.
Печете във фурна на 160 градуса за около 40-45 минути.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца ванилия кафява захар праскови брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче