НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г пилешко месо (заешко),
400 г кайма,
300 г кисело зеле,
300 г гъби или 150 г стерилизирани,
150 г топено сирене (щафетка или триъгълници),
2-3 бр. сварени моркови,
подправки на вкус за кайма,
15-25 ленти бекон (зависи от широчината им),
галета за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете си месото на ситно (може и да го сварите предварително). Накълцайте си зелето на ситно и го сложете в малко мазнина да се задушава, добавете и месото. Задушавайте под капак докато зелето омекне. Нарежете си гъбите и тях също ги задушете в много малко мазнина до омекване (ако използвате стерилизирани не ги задушавайте).
В купа сложете каймата, ситно нарязаните моркови и топено сирене, добавете и гъбите, и подправките за кайма и накрая зелето с месото и объркайте хубаво сместа. Не слагайте сол, защото зелето и бекона са солени. Наредете бекона по стените на кексова форма и леко сипете сместа, притиснете хубаво да се уплътни сместа и завийте с бекона.
Поръсете отгоре с галета (така се получава хубава коричка, която после е основа на кекса). Сложете да се пече за 30-40 минути на 200С или докато се получи хубава препечена коричка отгоре. По желание след като го обърнете след изпичането може да го поръсите с настърган кашкавал и да го до запечете. Сервирайте след като е поизстинал за да може да се реже хубаво.
Харесай страничката ни във Facebook!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност