Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Солен кекс с бекон и кисело зеле ”Фантазия”

От Марияна Цвяткова Марияна Цвяткова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г пилешко месо (заешко),
400 г кайма,
300 г кисело зеле,
300 г гъби или 150 г стерилизирани,
150 г топено сирене (щафетка или триъгълници),
2-3 бр. сварени моркови,
подправки на вкус за кайма,
15-25 ленти бекон (зависи от широчината им),
галета за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете си месото на ситно (може и да го сварите предварително). Накълцайте си зелето на ситно и го сложете в малко мазнина да се задушава, добавете и месото. Задушавайте под капак докато зелето омекне. Нарежете си гъбите и тях също ги задушете в много малко мазнина до омекване (ако използвате стерилизирани не ги задушавайте).

В купа сложете каймата, ситно нарязаните моркови и топено сирене, добавете и гъбите, и подправките за кайма и накрая зелето с месото и объркайте хубаво сместа. Не слагайте сол, защото зелето и бекона са солени. Наредете бекона по стените на кексова форма и леко сипете сместа, притиснете хубаво да се уплътни сместа и завийте с бекона.

Поръсете отгоре с галета (така се получава хубава коричка, която после е основа на кекса). Сложете да се пече за 30-40 минути на 200С или докато се получи хубава препечена коричка отгоре. По желание след като го обърнете след изпичането може да го поръсите с настърган кашкавал и да го до запечете. Сервирайте след като е поизстинал за да може да се реже хубаво.

Харесай страничката ни във Facebook!

Дайте оценка:

Тагове: кисело зеле моркови кайма пилешко бекон гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче