Необходими продукти:
- 400 г пълномаслено кисело мляко
- 4 яйца
- 100 г захар
- 50 г царевично нишесте
- 1 ч.л. бакпулвер
- 50 г замразени боровинки
Начин на приготвяне:
- Белтъците и жълтъците от яйцата се разделят в две отделни купи.
- Жълтъците се разбиват със захарта на крем. Към тях се добавя киселото мляко. Разбърква се добре.
- Прибавят се нишестето, бакпулвера и предварително смлените в блендер боровинки.
- Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавят се внимателно към жълтъчната смес.
- Бърка се с шпатула от горе надолу, за да остане възможно най-въздушна.
- Сместа се прехвърля във форма, предварително застлана с хартия за печене.
- Пече се 50 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО