Необходими продукти:
- 2 белтъка
- 2 с.л. захар
- 1 черен шоколад
- 1 млечен шоколад
- кората на 1 портокал
Начин на приготвяне:
От тази доза излизат около 15 броя.
- Белтъците и захарта се разбиват с миксер на твърд сняг.
- Шоколадите се стопяват на водна баня заедно с портокаловите корички към тях.
- Белтъците бавно се добавят към шоколадовата смес. Бърка се леко със силиконова шпатула.
- От готовата смес се слага по 1 с.л. на разстояние в тава с хартия за печене.
- Бисквитите се пекат на 170 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор за 10-12 минути. Когато се извадят са меки, но след минути се втвърдяват.
Имат вкус на божествено суфле...