Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шоколадова фъдж торта

Изключително лесна за приготвяне и невероятно вкусна

Необходими продукти:

  • 150 мл слънчогледово олио, плюс допълнително за намазняване на тигана
  • 175 г самонабухващо брашно
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1 ч.л. сода
  • 150 г пудра захар
  • 2 с.л. мед
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • 150 мл полуобезмаслено мляко

За глазурата:

  • 100 г масло
  • 225 г пудра захар
  • 40 г какао
  • 2 с.л. прясно мляко или малко повече, ако е необходимо

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намазнете с олио и покрийте с хартия за печене две форми за торта с диаметър 18 см.
  3. Пресейте брашното, какаото и содата в купа. Добавете пудрата захар и смесете всичко добре.
  4. Направете кладенче в средата и изсипете в него меда, яйцата, олиото и млякото. Разбийте добре с миксер до гладкост.
  5. Изсипете сместа в двете форми и печете за 25-30 мин., докато фъджовете не станат готови. Махнете ги от фурната и ги оставете да се охладят за 10 мин., преди да ги извадите върху решетка, за да се доохладят допълнително.
  6. Направете глазурата като разбиете маслото в купа, докато омекне. Постепенно към него прибавете пудрата захар и какаото на прах, който сте пресяли предварително. Добавете достатъчно прясно мляко, за да се получи гъста консистенция, лесна за размазване.
  7. Върху единия блат намажете слой от глазурата и поставете другия отгоре. С останалата глазура покрийте цялата торта.
  8. Оставете да се охлади и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца пудра захар какао бяло брашно прясно мляко сода мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче