500гр брашно,
3 яйца,
250 мл прясно мляко,
100 гр мазнина,
50 гр захар,
25 гр мая.
В 50 мл хладко пр. мл. се разтваря маята, като се прибавя малко захар и брашно до получаване на гъста кашичка, която се оставя да втаса. В брашното се прави кладенче, в което се слага солта, разбитите в останалото прясно мл. яйца и втасалата мая. Всичко се разбърква и измесва, като ръцете или лъжицата се топят постоянно в мазнина, докато се образуват мехурчета. Разпределя се във формички, задължително добре омазнени, като се пълнят до половината. Оставят се повторно да втасат и се пекат до зачервяване, като изстинат се изваждат от формите и се заливат с горещия сироп, приготвен от 600 мл вода, 600 гр захар, 50 мл ром. За да проникне добре сиропът, отгоре им се полуизрязва капаче, под него се налива сиропа и се шприцова сметана. Аз съм използвала крем маскарпоне добавяйки резенче киви за разкош и не само...
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.