Кисела зелка
Свинско месо - 300 гр.
Сурова наденица - 300 гр.
Пушен бекон - 200 гр.
Ориз - 1 чаша
Праз лук - 1 стрък
Олио - 1 каф. чаша
Вегета - 1/2 чаена лъж.
Чубрица, червен и черен пипер на вкус
Дафинов лист 3 бр.
Сол
На зелката се отделят листата и се изрязва твърдата част. Месото, наденицата и беконът се нарязват на парченца и се запържват леко в олиото, след което се изваждат. В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на ситно, добавят се подправките и оризът. След няколко минути се добавя вода и ври до набъбване на ориза. Сармите се правят, като върху зелевото листо се слага лъжичка от ориза и върху него - парченца месо, наденица и бекон. Завиват се стегнати рула и се подреждат в тавичка заедно с чушките, които се пълнят със същата смес. Слага се дафиновия лист и се добавя вода около1/2 от обема. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат на 200 градуса до омекване на зелето.
Кисела зелка
Свинско месо - 300 гр.
Сурова наденица - 300 гр.
Пушен бекон - 200 гр.
Ориз - 1 чаша
Праз лук - 1 стрък
Олио - 1 каф. чаша
Вегета - 1/2 чаена лъж.
Чубрица, червен и черен пипер на вкус
Дафинов лист 3 бр.
Сол
На зелката се отделят листата и се изрязва твърдата част. Месото, наденицата и беконът се нарязват на парченца и се запържват леко в олиото, след което се изваждат. В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на ситно, добавят се подправките и оризът. След няколко минути се добавя вода и ври до набъбване на ориза. Сармите се правят, като върху зелевото листо се слага лъжичка от ориза и върху него - парченца месо, наденица и бекон. Завиват се стегнати рула и се подреждат в тавичка заедно с чушките, които се пълнят със същата смес. Слага се дафиновия лист и се добавя вода около1/2 от обема. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат на 200 градуса до омекване на зелето.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност