Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сандвич с бананов хляб, яйце и спанак

Питателна и лека закуска

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
1’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 филийки бананов хляб
  • Шепа спаначени листа
  • 1/2 връзка пресен лук
  • 2 яйца
  • Настърган пармезан
  • 1/2 с.л. зехтин
  • 1/2 с.л. краве масло
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Келтска сол

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 500 мл вода в тиган и когато водата започне да завира, чукнете две яйца вътре, колкото да се забулят. Извадете ги внимателно и ги отделете в една чинийка настрана.
  2. Измийте тигана и го загрейте добре на умерен огън. Разтопете маслото и добавете зехтина.
  3. Запържете листата от спанак в мазнината, за да омекнат и ги извадете.
  4. Топнете за кратко филийките със страната, върху която ще редите "плънката".
  5. Завършете сандвичите, като върху всяка филийка сложите по равни части от спанака, настърган пармезан, яйце и поръсете със сол, черен и червен пипер. Украсете с наситнения пресен лук.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло червен пипер пресен лук яйца хляб пармезан бейби спанак черен хайвер келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче