Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за десет минути - паста с риба тон, каперси и портокал

Изненадайте гостите без никакви усилия

0’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г спагети от вида талиолини (или други по избор)
  • 320 г риба тон от консерва, в растително масло
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 40 г каперси
  • 50 г стафиди
  • кората и сока от 2 портокала
  • сол
  • магданоз, нарязан на ситно
  • резени портокал, за сервиране
  • черен пипер, прясно смлян

Начин на приготвяне:

  1. Поставете една тенджера на силен огън, налейте вода и я оставете да заври.
  2. Добавете малко сол и сварете пастата за 1-2 мин. Това е по-малко от указаното в инструкциите на пакета и се прави нарочно. След малко ще разберете защо.
  3. Нарежете лука на едро, чесъна - на ситно и ги оставете настрана.
  4. Изсипете растителното масло от кутиите с риба в студен тиган и го сложете на среден огън.
  5. Добавете лука и чесъна и увеличете котлона.
  6. Време е за каперсите, стафидите и портокаловата кора. Разбъркайте с дървена лъжица.
  7. Сложете портокаловия сок и изчакайте сосът да се сгъсти.
  8. Изсипете рибата, разбъркайте добре и опитайте за сол.
  9. Прехвърлете отцедената паста в тигана с помощта на решетъчна лъжица.
  10. Добавете 2 черпака от водата, в която са се варили спагетите и гответе всичко още 1-2 мин., докато се сгъсти.
  11. Сервирайте със ситно нарязан магданоз, резенчета портокал и прясно смлян черен пипер.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол черен пипер лук магданоз портокал стафиди спагети паста риба тон каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче