Необходими продукти:
- 500 г спагети от вида талиолини (или други по избор)
- 320 г риба тон от консерва, в растително масло
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 40 г каперси
- 50 г стафиди
- кората и сока от 2 портокала
- сол
- магданоз, нарязан на ситно
- резени портокал, за сервиране
- черен пипер, прясно смлян
Начин на приготвяне:
- Поставете една тенджера на силен огън, налейте вода и я оставете да заври.
- Добавете малко сол и сварете пастата за 1-2 мин. Това е по-малко от указаното в инструкциите на пакета и се прави нарочно. След малко ще разберете защо.
- Нарежете лука на едро, чесъна - на ситно и ги оставете настрана.
- Изсипете растителното масло от кутиите с риба в студен тиган и го сложете на среден огън.
- Добавете лука и чесъна и увеличете котлона.
- Време е за каперсите, стафидите и портокаловата кора. Разбъркайте с дървена лъжица.
- Сложете портокаловия сок и изчакайте сосът да се сгъсти.
- Изсипете рибата, разбъркайте добре и опитайте за сол.
- Прехвърлете отцедената паста в тигана с помощта на решетъчна лъжица.
- Добавете 2 черпака от водата, в която са се варили спагетите и гответе всичко още 1-2 мин., докато се сгъсти.
- Сервирайте със ситно нарязан магданоз, резенчета портокал и прясно смлян черен пипер.
ИЗБРАНО