Необходими продукти:
- 6 пилешки бутчета (подбедрици)
- 50 мл кленов сироп
- 50 мл винен оцет
- 1 с.л. соев сос
- 6 стръкчета прясна мащерка
- Щипка лют кайенски пипер
- 70 мл зехтин
- Картофена салата, за гарнитура
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Зехтинът, кленовият сироп, оцетът и соевият сос се смесват в купа и се овкусяват с кайенския пипер и оронената от стъблата мащерка.
- Бутчетата се слагат в голяма купа, поливат се с маринатата и се овалват в нея, за да се разпредели добре по тях.
- Фурната се загрява на 180 градуса и пилешкото се пече за 30 мин.
- Бутчетата се сервират с гарнитура от картофена салата.
ИЗБРАНО