Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 30 минути: Пилешки бутчета в кленов сироп

Апетитна и много лесна рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 пилешки бутчета (подбедрици)
  • 50 мл кленов сироп
  • 50 мл винен оцет
  • 1 с.л. соев сос
  • 6 стръкчета прясна мащерка
  • Щипка лют кайенски пипер
  • 70 мл зехтин
  • Картофена салата, за гарнитура

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Зехтинът, кленовият сироп, оцетът и соевият сос се смесват в купа и се овкусяват с кайенския пипер и оронената от стъблата мащерка.
  2. Бутчетата се слагат в голяма купа, поливат се с маринатата и се овалват в нея, за да се разпредели добре по тях.
  3. Фурната се загрява на 180 градуса и пилешкото се пече за 30 мин.
  4. Бутчетата се сервират с гарнитура от картофена салата.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин прясна мащерка винен оцет картофи соев сос лют пипер кленов сироп

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче