Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: "Джинджифиловото прасе"

Чудно ястие с екзотичен и изискан аромат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 700 г свински пържоли, от контрафиле
  • 60 г пресен джинджифил
  • 100 мл коняк
  • 1 звездичка анасон
  • 3 с.л. краве масло
  • 1/2 пръчица канела
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук, на едро
  • 150 г гъби, на филийки
  • 150 мл червено вино
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. захар
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Ако пържолите са много дебели, се начукват или всяка се разрязва на две по-тънки.
  2. Загрява се голям и дълбок тиган на умрено силен огън и първата пържола се слага с 1/2 с.л. зехтин. След 2 мин. се обръща и се добавя 1/2 с.л. краве масло. Ръси се малко сол и черен пипер. Слагат се анасона и пръчицата канела, както и една разполовена скилидка чесън, за да си пусне аромата.
  3. Месото се обръща за по още 1 мин. от всяка страна и се изважда. Слага се следващата пържола и процедурата се повтаря. Ако се налага, добавят се още масло и зехтин.
  4. Когато всички мръвки са готови, от тигана се махат изгорелият чесън и канелата. Добавят се обеленият и настърган джинджифил, гъбите, както и нарязаният на едро лук. След 3 мин. се добавя останалото краве масло, заедно с 2 скилидки чесън, нарязани на едро.
  5. Веднага след това се излива коняка, последван от червеното вино. Когато течността закъкри, огънят се намаля, долива се малко вода и се слага запърженото месо. Съдът се покрива с капак и гозбата се оставя така за около 40 мин. Опитва се за сол и се сервира гореща.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер свинско кафява захар канела джинджифил гъби анасон кромид лук коняк

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче