Необходими продукти:
- 700 г свински пържоли, от контрафиле
- 60 г пресен джинджифил
- 100 мл коняк
- 1 звездичка анасон
- 3 с.л. краве масло
- 1/2 пръчица канела
- 3 скилидки чесън
- 1 глава кромид лук, на едро
- 150 г гъби, на филийки
- 150 мл червено вино
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 ч.л. захар
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Ако пържолите са много дебели, се начукват или всяка се разрязва на две по-тънки.
- Загрява се голям и дълбок тиган на умрено силен огън и първата пържола се слага с 1/2 с.л. зехтин. След 2 мин. се обръща и се добавя 1/2 с.л. краве масло. Ръси се малко сол и черен пипер. Слагат се анасона и пръчицата канела, както и една разполовена скилидка чесън, за да си пусне аромата.
- Месото се обръща за по още 1 мин. от всяка страна и се изважда. Слага се следващата пържола и процедурата се повтаря. Ако се налага, добавят се още масло и зехтин.
- Когато всички мръвки са готови, от тигана се махат изгорелият чесън и канелата. Добавят се обеленият и настърган джинджифил, гъбите, както и нарязаният на едро лук. След 3 мин. се добавя останалото краве масло, заедно с 2 скилидки чесън, нарязани на едро.
- Веднага след това се излива коняка, последван от червеното вино. Когато течността закъкри, огънят се намаля, долива се малко вода и се слага запърженото месо. Съдът се покрива с капак и гозбата се оставя така за около 40 мин. Опитва се за сол и се сервира гореща.