Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пролетни сарми с лапад

С аромат на пресен джоджен

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
50’ Подготовка
60’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 50 бр. листа лапад
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 моркова
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. пушен червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Листата се почистват от дръжките и се попарват във вряща подсолена вода. Изваждат се и се заливат с ледена вода. Оцеждат се.
  2. Нарязаните на ситно лук, моркови, джоджен, чесън се задушават в олио. Прибавят се оризът, доматено пюре и подправките.
  3. Разбъркват се добре и се наливат 3 ч.ч. топла вода. Вари се, докато оризът абсорбира цялата течност.
  4. Сармите се завиват по стандартния начин. Нареждат се в дълбока тавичка. Заливат се с половин чаша топла вода и тънка струйка зехтин отгоре. Покриват се алуминиево фолио.
  5. Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна 50 мин.
  6. Фолиото се маха и се запичат за още 10 мин.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер пресен лук моркови пушен червен пипер джоджен доматено пюре ориз лапад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче