Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пресни печени картофки "Ветрило"

Ефектни и много вкусни

10’ Подготовка
60’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г пресни картофи, необелени и добре измити
  • 40 г масло
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • 2 супени лъжици пресни листа от риган

Начин на приготвяне:

  1. Първо, пригответе картофите. Поставете ги един по един върху дървена лъжица и като започнете от единия край, направете напречни разрези по широката им част на разстояние от 3 мм. Лъжицата ще попречи да разрежете картофа докрай.
  2. След като всички картофи са подготвени, загрейте фурната на 200 градуса.
  3. Сложете маслото и олиото в тава за печене на умерен огън, за да се разтопи маслото. Поставете картофите, подправете със сол и разпръснете отгоре ригана.
  4. Разбъркайте добре картофите, така че да се покрият с подправките, след което печете на ниското ниво на решетката на фурната за 45 минути-1 час, докато станат златисти.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче