Необходими продукти:
- 800 г пресни картофи, необелени и добре измити
- 40 г масло
- 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
- 2 супени лъжици пресни листа от риган
Начин на приготвяне:
- Първо, пригответе картофите. Поставете ги един по един върху дървена лъжица и като започнете от единия край, направете напречни разрези по широката им част на разстояние от 3 мм. Лъжицата ще попречи да разрежете картофа докрай.
- След като всички картофи са подготвени, загрейте фурната на 200 градуса.
- Сложете маслото и олиото в тава за печене на умерен огън, за да се разтопи маслото. Поставете картофите, подправете със сол и разпръснете отгоре ригана.
- Разбъркайте добре картофите, така че да се покрият с подправките, след което печете на ниското ниво на решетката на фурната за 45 минути-1 час, докато станат златисти.
ИЗБРАНО