Необходими продукти:
- 2 буркана лозови листа
- 1 ч.ч. ориз "Балдо"
- 2 стръка праз
- 2 моркова
- 5 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сух джоджен
- сол и черен пипер на вкус
- 2 сухи люти чушки
Начин на приготвяне:
- Празът и морковите се режат на ситно и се запържват в тенджера с малко олио. Към тях се добавя измитият ориз. Когато стане кристален, се прибавят доматеното пюре и всички подправки. Наливат се 3 ч.ч. топла вода. Плънката се вари, докато цялата вода се изпари.
- Взема се по 1 ч.л. от нея и се навиват сарми. Нареждат се в намазнен с олио глинен гювеч. Отгоре се поливат с тънка струйка зехтин, слагат се 2 сухи червени чушки, налива се около 300 мл топла вода.
Снимка: Ивайла Тодорова - Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна. Сармите се готвят на 180 градуса за час и половина. После се маха капакът и се запичат за още 15-20 мин. Ако искате да не са постни, добавете 400 г кайма смес към плънката.
Овална тенджера с капак от чугун Calido
Вместимост: 6 л. • Подходящ за температура до 300 °С
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО