Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Похапване в буркан: Свежа салата с нахут и млечен сос

В случай, че огладнеете следобед

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
5’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. майонеза
  • Зехтин
  • Лимонов сок
  • 1/2 стъбло целина, на дребно
  • 1/2 краставица, на колелца
  • 4-5 репички, на колелца
  • Царевица от консерва
  • 1 домат, на кубчета
  • 100 г нахут
  • 2 с.л. белено слънчогледово семе
  • 2-3 листа маруля, на едро
  • 1/2 глава червен лук, на полумесеци

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Начин на приготвяне:

  1. В купа направете сос от 2-3 с.л. зехтин, майонезата, киселото мляко и 1 с.л. лимонов сок. Разбъркайте и го разпределете на дъното на три буркана.
  2. Във всеки от съдовете наредете по равни части останалите зеленчуци в предпочитана от вас последователност и затворете с капачките.
  3. Съхранявайте в хладилника до другия ден.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин маруля червен лук домати краставици целина кисело мляко майонеза лимонов сок репички нахут царевица слънчогледово семе

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче